Çorlu Güncel

“90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”

  • 23 Eylül 2022
  • 924 Kez Okundu
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”
  • “90'Lı Yıllardaki Vahşi Sanayileşmenin Önceliği Çevre Değildi”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Yüz Yüze Gönül Gönüle” toplantıları kapsamında Ergene’de basın mensupları ile bir araya geldi.

“Yüz Yüze Gönül Gönüle” toplantıları kapsamında Tekirdağ’ın 11 ilçesini ziyaret eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Ergene’de basın mensupları ile bir araya geldi. Mestan Özcan ilçe binasında vatandaşları dinledikten sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Gönül’de basın toplantısında hazır bulundu. 
ÖNCE MAHALLE BAŞKANLARI VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİK
Yüz Yüze Gönül Görüle toplantıları kapsamında Ergene’ye gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, vatandaşların görüş ve taleplerini dinledi. Yaptığı ziyaretler ve Türkiye ve yerel gündem hakkında bilgiler veren Özcan, Mahalle Başkanları ve vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek sorun ve taleplerini dinlediğini söyledi. 
SOSYAL KONUT PROJESİYLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Sosyal Konut projesiyle ilgili de bilgiler veren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, sosyal konut projesinin büyük ilgi uyandırdığını belirtti. Şu ana kadar sosyal konut projesine yaklaşık 4 milyon vatandaşın başvurduğunu belirten Mestan Özcan sosyal konut projesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 
TEKİRDAĞ OLARAK EN PAHALI SUYU KULLANIYORUZ
Tekirdağ olarak en pahalı suyu kullandıklarını belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Ayıp, günah. Tekirdağ olarak en pahalı suyu kullanıyoruz. Su kaynaklarını doğru şekilde kullanmıyorlar. Kayıp kaçak oranı yüzde 52 seviyelerinde. TESKİ kurulduğunda borcu yoktu. İlk kurulduğu sene 590 milyon TL yatırıldı TESKİ’ye. Yatırımlar yapmaya başladığında sürekli yönetici değiştirdiler. O paralar hep zayii oldu. Şu anda 1 milyar TL üzerinde borç batağında. Yatırım yapacaklarını ve engellediklerini söylüyorlar. Ne engellemesi! Bütçeden 2021 yılında Büyükşehir’e 1 milyar 204 milyon 358 bin bütçeden pay verilmiş. Bu paralar nereye gitti. Bir de üstüne suya zam yapıyorsunuz. Hizmet binası açılışını bile doğru düzgün yapamadılar. İşçilerle uzlaşılamaması bütün basının gözünün önünde yaşanması süreci iyi yönetemeyen yöneticilerin ispatıdır” dedi.
OSB’LER İÇERİSİNDE KÖTÜ NİYETLİ MÜTEŞEBBİSLER VAR
Çevre kirliliği konularına da değinen Özcan, “20-30 yıllık olan bu mevzudan insanların kurtulması için bir şey yapılması gerekiyordu. Sanayileri Ali Yerlikaya Valimiz ile ıslah OSB’lere çevrildi. Birçok sanayi kuruluşları bir araya getirildi ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri kuruldu ve derin deşarj ile Marmara Denizi’ne iletmeyi kapsayan bir proje hazırlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün burada ciddi cezalar uyguladığını biliyoruz. OSB’ler içerisinde kötü niyetli müteşebbisler var. Bana göre sürekli gündemde tutulması gereken bir konu. Şu bir gerçek ki proseslerini değiştirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
ERGENE EYLEM PLANINI ŞEMALAR ÇİZEREK ANLATTI 
Ergene Nehri’nin temizlenmesiyle ilgili şemalar çizerek konuyu anlatan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “1980’li 90’lı yıllarda burada vahşi bir sanayileşme oldu. Bu sanayileşme de öncelik çevre olmadığı, insan emek, sermaye para vergi istidam ihracat olduğu için burada bir vahşi sanayileşme olmuş. Dönemin siyasetçileri ekonomistleri kim varsa o dönemin sorumluları buradaki fabrikaların açmalarına izin vermişler. Tabi fabrikalar buraya gelmiş, havamızı suyumuzu toprağımızı kullanmışlar ve kirletmeye başlamışlar. Kirlettikten sonra Ergene Deresi bölgeyi tehdit ediyor. Hepimiz rahatsızız, rahatsızlıktan dolayı bize iletilen bu sorun Ankara’da ilgili makamlarda karşılık buldu. Bundan 11 yıl önce neler yapabiliriz sorgulamaya başladık. 20-30 yıllık mazisi olan bu mevzudan artık insanların kurtulması gerekiyordu” dedi.  2011 yılında Ali Yerlikaya Valimiz döneminde biz önce sanayi kuruluşlarını bir araya toplayarak OSB’ler oluşturduk, daha sonra bu fabrikaların bağlantı kanalları yapılması için harekete geçildi. 5 Adet ileri biyolojik arıtma sistemlerinin kurulması için çalışma yaptık ve 3 tanesi tamamlandı. 2 tanesi kaldı. İleri biyolojik arıtma sistemiyle arıtılan sular derin deşarj ile Marmara Denizi’ne verilecek” dedi.