Çorlu Güncel

10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı

  • 23 Eylül 2022
  • 1031 Kez Okundu
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı
  • 10 Gün Sürecek Kitap Fuarı Açıldı

Çorlu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kitap ve Kırtasiye Fuarının açılışı yapıldı. Omurtak Caddesi’nde 10 gün boyunca devam edecek olan fuara 50’den fazla yazar ve birçok yayınevi katılacak.

23 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında açık kalacak Kitap ve Kırtasiye Fuarı açılışına Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna, daire amirleri, Çorlu Belediyesi meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kitap Fuarı öğrencilerin gösterileriyle devam etti. 
FUARA 50 YAZAR BİRÇOK YAYIN EVİ KATILACAK
Kitap ve Kırtasiye Fuarı’nda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “ Bugün, 10 yıldır Çorlulu vatandaşlarımızı kitaplarla ve yazarlarla buluşturuyor olmanın haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Kentimizde kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başladığımız, yıllar içerisinde büyüyüp gelişerek günümüze ulaşan ve her yıl daha ileriye taşıdığımız Kitap Fuarımıza bu yıl 10 gün boyunca 50’nin üstünde yazarımız ve birçok yayınevimiz katılacak, imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek. Bizler, “Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir.’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyor; projelerimizi ve hizmetlerimizi bu doğrultuda planlıyor ve faaliyete geçiriyoruz” dedi. 
KİTAP OKUMA ORANI GİTTİKÇE AZALIYOR
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt kitap okuma oranlarını rakamsal olarak belirterek düştüğüne dikkat çekti; “Son zamanlarda ülkemizde yapılan araştırmalarda da görüyoruz ki kitap okumayanların oranı gün geçtikçe artmaktadır. İstatistiklere göre 2019 yılında kitap okumayanlar % 50.9 iken, bu oran 2020 yılında % 59.1 olarak ciddi bir artış göstermiştir. 2020 yılında kitap okuyanların oranının %40.9 olması vatandaşlarımızın gelişimi için son derece önemli olan kitap okuma alışkanlığının artırılması için çaba sarf etmemiz gerektiğini gösteriyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gençlerimiz zamanlarının çoğunu sosyal medyaya ayırmaktadır. Ülkemizde sosyal medyada vakit geçirme süresi günlük ortalama 2.6 saat, bilgisayar oyunlarında ise günlük ortalama 2.3 saattir.  Kitap okumak, en önemli özelliği hız olan internet çağında oldukça yavaş bir tempoya sahip bir eylem hâline gelmiştir. Ancak kitap okuma alışkanlığını hem kendimizde hem de çocuklarımızda alışkanlık hâline getirmek, kazanılması gereken en önemli ve anlamlı çabalardan biridir” dedi. 
OMURTAK CADDESİ İÇİN YAYALAŞTIRMA PROJEMİ PLANIMIZ VAR  
Omurtak Caddesi’nin yayalaştırılmasıyla ilgili de konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’nun kalbi olarak nitelendirdiğim ve gelecek zamanda da yayalaştırma projesinin tamamlanmasıyla sosyal, çevresel ve ekonomik anlamda önemli bir kent ve ticaret merkezi olmasını planladığımız Salih Omurtak Caddemiz, bizlere 10 gün boyunca muhteşem bir kültür-sanat yolculuğu vadediyor. İnanıyorum ki bu süre zarfında hepimizin kalbi bu noktada, yani kent merkezimizde, kitapların dünyasında atacak! 10. Kitap Fuarı ile birlikte yalnızca Çorlu’muzda ikamet eden değil Trakya’daki binlerce okura da ulaşmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı kitaplarla buluşturmayı, onlara okuma sevgisini aşılamayı hedefliyoruz” dedi. 
OKUMAYAN İNSANIN KENDİNİ GELİŞTİRME İHTİMALİ YOK
Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı açılışında konuşan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan ise okumanın öneminden söz etti: “Eskiden gerçekten okuyan bir nesildik ama bugün baktığımız zaman yüzde belediye başkanımızın kitap okumayan oranı olan yüzde 59’un içerisinde bende varım, çünkü teknolojik gereklilikler mesleki olarak kariyer peşinde koşmak, günlük koşuşturma derken maalesef kitap okumuyoruz. Okumayan bir insanın kendini geliştirme ihtimali yok. Biz kitap okumayı çocuklarımıza da aktarmak zorundayız” dedi. 
BİR ŞEHRİ ŞEHİR YAPAN KÜLTÜRDÜR, KÜLDÜRÜ KÜLTÜR YAPANDA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞIDIR
Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Burada ne kadar kitap olduğu önemli değil ne kadar kalabalık olduğu çok daha önemli burası sembolik anlam ifade eden şehrimizin ulaşım açısından trafiğe kapattığımız bir nokta. Bizlerden ziyade çocuklarımızın o kitabı eline alıp okuma zevkini hissetmesini istiyorum. Biz Türk toplumu olarak okuyan bir toplum değiliz, genelde basmakalıp işlerle fikirlerle yürüyen bir toplumuz. Kitap okumayı bu noktada özellikle çocuklarımıza aktarmamız gerektiğini düşünüyorum.  Şehir hayatı derken sadece yollardan, fabrikadan, yapılardan binalardan ibaret değildir, şehri şehir yapan kültürdür, kültürü kültür yapanda okumak ve kitap alışkanlığıdır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN